Prevent Goražde dobio Certifikat ISO 9001:2008

Bez autora
Aug 16 2011

Prevent Goražde dobio je certifikat o zadovoljavanju norme ISO 9001:2008. čime je završena prva faza u ispunjavanju zahtjeva kvaliteta vodećih proizvođača automobila. Nakon provedenog postupka za dobivanje certifikata i nakon provedenog audita Prevent Goražde je i službeno dobio certifikat o upravljanju kvalitetom ISO 9001:2008, koji je odobrio Tuv Sud iz Njemačke. Time su održali povjerenje koje je Grupacija stekla dugom tradicijom i ispunjavanjem visokih standarda globalne automobilske industrije. Certifikat je jedan od preduslova za otvaranje novih radnih pogona u Goraždu gdje je planirano otvoranje 600 novih radnih mjesta. U industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu Prevent će u slijedećih 36 mjeseci uložiti više od šest miliona konvertibilnih maraka, te zaposliti 600 radnika. ISO 9001:2008 je najpoznatiji sistem za ocjenu kvaliteta kompanije. Njime se vrednuje cjelokupno poslovanje, saopćeno je iz ove kompanije.

Prevent Goražde dobio Certifikat ISO 9001:2008Prevent Goražde dobio je certifikat o zadovoljavanju norme ISO 9001:2008. čime je završena prva faza u ispunjavanju zahtjeva kvaliteta vodećih proizvođača automobila.

Nakon provedenog postupka za dobivanje certifikata i nakon provedenog audita Prevent Goražde je i službeno dobio certifikat o upravljanju kvalitetom ISO 9001:2008, koji je odobrio Tuv Sud iz Njemačke.

„Time smo održali povjerenje koje je Grupacija stekla dugom tradicijom i ispunjavanjem visokih standarda globalne automobilske industrije“, ističe direktor Prevent Goražde Haris Rahman, te dodaje da je certifikat jedan od preduslova za otvaranje novih radnih pogona u Goraždu gdje je planirano otvoranje 600 novih radnih mjesta.

U industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu Prevent će u slijedećih 36 mjeseci uložiti više od šest miliona konvertibilnih maraka, te zaposliti 600 radnika.

ISO 9001:2008 je najpoznatiji sistem za ocjenu kvaliteta kompanije. Njime se vrednuje cjelokupno poslovanje, saopćeno je iz ove kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik